Hoppa till sidans innehåll

Historik


Raija IK bildades den 10 mars 1978. Stig Forsén lämnade det förslag på klubbnamn som sedan antogs, med den speciella stavning han med kraft poängterade. Redan första sommaren stod man som värd för arrangemanget "Årets by" i kommunen, som direkt visade vad byn kan klara av med gemensamma ansträngningar.

1980 stod fotbollsplanen, Hägna, på Lillånässidan färdig. Något mindre än stipulerade mått och med en och annan tuva som ändrade bollriktningen, men ändå. Invigningsmatchen var tänkt skulle stå mot självaste IF Uven Ormsjö den 16 juli,men av olika skäl fick det bli Borgafjäll som fick stå för motståndet.

1981 började man för första gången prata om såväl motionsspår som skjutbana.

1982 övertogs ansvaret för den årliga pimpeltävlingen från byns fiskevårdsförening, som dittills stått för arrangemanget, men som nu ville se en föryngring i arrangörstaben. Sedan dess har Raija IK varje påskhelg inbjudit till Raja-rycket, och kunnat räkna in mellan 150 och 600 pimplare på Lilla Raijans istäcke. Evenemanget är nu väl inarbetat i och är ett måste varje år. Prispengar, och ett varje år imponerande prisbord skänkt av näringsidkare i Dorotea- och Hoting/Tåsjöområdet lockar, liksom möjligheten att vinna högklassiga vinster på gjord föranmälan. Denna idé lanserades av Anders Mårtensson 1993, och har sedan dess bestått av allt från motorisborr, skoterkäke och bärbar dator till fyrhjuling och snöskoter. Vinster som under åren glatt ett antal vinnare.

Bland engagemang i övrigt under åren kan nämnas Jubileumsdans till Olas orkester 1988, Gåbingo, Cykeltrampen, deltagande i St. Olovsloppet 1990 och senaste två åren Kågelunken, Bingolottoförsäljning och Bingolottokväll, Hemvändarfotboll, Vildmarksläger, Riksmarschen m.m.

1995 satsades rejält på att snygga upp badplatsen. Samma år inleddes efter många års funderingar arbetet med att färdigställa Älgskyttebanan i Flakadalen. På några år växte en hypermodern skjutbana upp med den senaste tekniken. Den 24 juli 1997 invigdes skjutbanan av SCA:s jaktansvariga Barbro Eriksson från Strömsund. Ett stort mål hade uppnåtts.

Uppdaterad: 02 NOV 2017 15:13 Skribent: Robert Forsberg
Epost: Adressen Gömd

Postadress:
Raija IK - Korpen
Anders Mårtensson, Rajastrand 17
83391 Norråker

Kontakt:
Tel: 0703326169
E-post: This is a mailto link

Se all info