Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från SF


”Idrott hela livet” är mantrat, visionen och rättesnöret för hela vår stora idrottsfamilj.
 

Succé för Pickleball-SM!

(2019-05-22 10:55)
Historiens första pickleball-SM avgjordes i Nyköping helgen den 26-28 april. Det var Korpen Nyköping som tillsammans med Gumshallen och Svenska Pickleballförbundet arrangerade, och omdömet efteråt var – succé!
 
Det är ett år sedan Korpens förbundsmöte tog beslut om att sänka åldersnivån till 13 år för de medlemmar vi riktar oss mot.
 
Om drygt en månad, den 24-26 maj, är det några viktiga dagar för hela idrottsrörelsen och inte minst för oss i Korpen. Då hålls Riksidrottsmötet med RF-stämman som är Riksidrottsförbundets (RF) högsta beslutande organ och som hålls vartannat år.
 
Korpen Svenska Motionsidrottsförbundet nya satsning Pigg och Glad ska sänka tröskeln till fysisk aktivitet genom att rikta sig till hela familjen.
 
Korpen samarbetar sedan hösten 2018 med Bosöns idrottsfolkhögskola kring den ettåriga yrkesutbildningen Tränare för hälsa. Här berättar studenterna Annika Näräkkä och Otto Fringel varför de valt att läsa utbildningen.
 
Vill du ta nästa steg i din personliga utveckling? Känner du att du skulle ha nytta av en erfaren mentor från idrotten eller annan del av civilsamhället? Då ska du ta en titt på SISU Idrottsutbildarnas mentorprogram som startar till hösten.
 

Fototävling

(2019-04-04 13:28)
Ny hemsida behöver nya bilder! Vi behöver er hjälp bilder som visar på vår bredd och representerar vår gröna sköna organisation.
 

Tyck till om KIT

(2019-03-07 13:38)
Under veckan skickades en enkät ut till våra föreningars infoadresser där vi gärna vill att ni ska tycka till och lämna kloka kommentarer om Korpens IT-system KIT
 

50-lappen och demokrati

(2019-03-07 13:12)
Välkomna tillbaka från sportlovet, om du haft något. Förhoppningsvis har du fått lite rosor på kind och fått se den alltmer sällsynta snön.
 
Specialdistriktsförbunden (SDF:en) har sina respektive årsmöten i mars/april.
 

Fotbollskampanjen 2019

(2019-03-06 14:32)
En ny säsong med korpfotboll är här! Här får din förening lite tips och råd om hur ni kan tänka när ni marknadsför er kommande fotbollssäsong samt vad vi gör från centralt håll.
 
Korpen Matchmaker är det nya sättet att spela matcher och räkna resultat! Nu söker vi pilotföreningar som vill vara med i projektet och tycka till under framtagandet av den tekniska gamification-plattformen.
 

Utbildas och utvecklas

(2019-02-07 12:57)
 
Det är dags att mötas igen. Denna gång på idrottens utvecklingscentrum, Bosön, för en mötesplats med fokus på verksamhetsutveckling. Eva Bjernudd berättar i ett kort filmklipp om vad ni kan förvänta er under årets Mötesplats.
 

Postadress:
Raija IK - Korpen
Anders Mårtensson, Rajastrand 17
83391 Norråker

Kontakt:
Tel: 0703326169
E-post: martenssonsallservice@gmail.com

Se all info